• Jedinou na českém trhu bulharskou kuchařku
    Jedinečný průvodce bulharské kuchyně s podrobným foto návodem každého kroku přípravy pokrmů.
  • Přiznivou cenou
    Zdá se vám cena vysoka? Za 36 receptů to znamená méně než jednu kávu za recept. Nebo 2,5 kilo balkánského sýru. Za to, kolik to stálo času a úsilí, moc to není. Ta pozitivní energie a láska, kterou jsem do toho vložila, za to stoji.
  • Bonus č. 1 v hodnotě 200 Kč pro nejrychlejších 20
    Suroviny na jednu z nejoblíbenějších bulharských specialit - banicu. Pravý balkánský sýr (kravský) v balení 400 g a sušené válené těsto v celkové hodnotě 200 Kč, které vám pošlu poštou. Proto si pečlivě překontrolujte všechny údaje v objednávce, především poštovní adresu, na kterou vám ten bonus zašlu.
  • Bonus č. 2 v hodnotě 100 Kč pro trochu pomalejších 20
    Jestli jste se nestihli zařádit mezi prvními 20, pro Vás bude tento bonus. Na domácí výrobu pravého bulharského zakysaného mléka jako pozornost ode mne dostanete dva balíčky mléčné kultury v celkové hodnotě 100,- Kč. Tento bonus vám pošlu poštou.
  • Bonus č. 3 v hodnotě 50 Kč pro ostatní
    Ostatní, kteří nestihli s objednávkou mezi prvními, si také přijdou na bulharské chutě. Nejpopulárnější bulharské koření saturejka bude pro vás. Tento bonus pošlu poštou.
  • Bonus č. 4 pro všechny milovníky dobrého vína
    Speciální bonus pro milovníky dobrého vína. Věhlasná bulharská vína, známá po celém světě, stojí za pozornost. Seznamte se s nimi v poslední kapitole. Bude se vám chtít je mít doma při každé oslavě! Tento bonus vám pošlu dodatečně e-mailem.
  • Stálé aktualizace
    Považuji za samozřejmost doživotní aktualizace e-booku Kulinářská rozhledna po Balkáně aneb Kouzlo bulharské kuchyně. Nepřijdete o nic dalšího, co vydám pro zlepšení této kuchařky.
Co říci: jsem nadšená! Ráda zkouším a objevuji nové věci a vjemy v jídlech a mezinárodních kuchyní. Baví mě improvizovat. Když se mi dostal do ruky e-book z bulharskými recepty, už jen po přečtení se mi sbíhaly sliny a hned jsem měla chuť něco vyzkoušet. Byla jsem velmi překvapená jednoduchostí přípravy a hlavně skvělým popisem postupu přípravy, a obrázky. Takže když jsem se vrhla na vaření, šlo to jako po másle. Doplnila jsem si zásobu koření a nutně potřebuji sehnat gjuveče :). Prostě paráda. A tak jsme si pěkně v parné sobotě hned připravili tarator. Studená polévka. Chutná, lehká, přesto zasytila. I můj 5 letý syn si pochutnal. Vyzkoušela jsem lilkovou pomazánku. Za tepla šup do sklenice a posloužila nám v dalších dnech jako skvělá příloha ke grilovanému masu. Univerzálnost pomazánky mě dostala. Ale co bylo nej byla musaka. Chlapy se po tom olizovali a plný pekáč byl v 5 lidech pryč. Lahodná chuť díky jogurtové polevě byla skvělá. Všem moc doporučuji vyzkoušet. Překvapivá jednoduchost a směs vůně a chutí si vás získají. Díky za inspiraci.
Ivana Cikánková zakladatelka projektu Ženy v realitách
Balkánskou kuchyni mám moc ráda. Je skvělé, že obsahuje všechny typy pokrmů, takže když se rozhodnete, můžete si připravit bulharskou hostinu. U nás doma milujeme tarator - hlavně v létě je neskutečně osvěžující, také recept na tradiční gjuveče mě moc zaujal a nemohu se dočkat, až vyzkouším lilkovou pomazánku. Co mě velice zaujalo, jsou nakládané zelné listy, se kterými jsem se vlastně ještě nesetkala. To je pro mě novou inspirací a Maria je skvělá, že tuto kuchařku sepsala a dala nám příležitost získat autentické balkánské recepty. Balkánská kuchyně je nám blízká surovinami, které i u nás důvěrně známe a zároveň lehce exotická způsobem jejich úpravy. Doporučuji ji proto všem, kdo chtějí obohatit vlastní zásobárnu receptů a naučit se novým kulinářským specialitkám. Dobrou chuť všem.
Marcela Švecová Kubová, Tvůrkyně uzdravujícího menuwww.marcelakubova.cz
Hned, jak jsem se začetla do Mariiny kuchařky, dýchla na mě pohoda na dovolené v Bulharsku, které jsem tenkrát objela kolem dokola a domů se vrátila minimálně o tři kila těžší. Jídlo tam bylo úžasné a díky perfektním receptům jsem si zase mohla dát třeba osvěžující Snežanku, báječnou voňavou musaku a konečně se vydala pro pravou fetu a zapékala a vařila a pekla. Recepty krásně fungují a spoustu zařadím do svého oblíbeného repertoáru. Díky, Maria!
Milena Vaštováwww.milenavastova.cz
Kuchařka je zajímavá. Bulharská jídla jsou jednoduchá a zdravější, než u nás. Což ocení ti, kteří se chtějí lépe (zdravěji) stravovat a vyhledávají takové recepty. Vyzkoušeli jsme si udělat Pitku. Část jsme nechali originál, do další části jsme zkusili dát vlašské ořechy na hrubo umleté a část byla s česnekem. Těsto pěkně nakynulo. Chuťově parádní - hlavně tedy originál a s česnekem. Mohu jen doporučit.
Bc. Eva Križánková expertka na zábavu ve vztahuwww.evakrizankova.cz